Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi saya di laman facebook 'Hafiz Aiman' atau cari 'hafizaiman95'. Kadangkala saya tidak mengemaskini blog dalam jangka masa yang lama.

Wednesday, February 15, 2012

Kenapa Blogger Perempuan Lebih Ramai Berbanding Lelaki?

Kenapa blogger perempuan lebih ramai berbanding lelaki? Setiap kali aku bersegmen, blogger perempuan yang menguasai segmen.. Mana perginya lelaki? Blogger Lelaki tak ramai sangat. Blogger Perempuan fuhh berlambak-lambak.. Untuk mengetahui sebab apa berdasarkan pandangan peribadi fizs, Teruskan membaca..


     Pada pandangan aku lah kan, blogger perempuan ni lebih ramai berbanding lelaki ialah perempuan ni suka duduk rumah. Tak macam lelaki (termasuk aku). Susah nak lekat kat rumah. lagi-lagi bila ada motosikal ni. Apabila perempuan suka duduk rumah, banyak benda yang boleh mereka lakukan seperti kemas rumah, baca novel dan sebagainya. Jadi, oleh kerana masa mereka banyak, mereka boleh berblogging dan blogwalking.

     Seterusnya perempuan ni mereka suka mengambil tahu benda baru yang diorang tahu.. Apa benda yang baru mesti diorang nak terokai. Bila dah tau apa benda blog ni mesti diorang nak terokai.. Lelaki pulak kebanyakannya malas nak ambil tahu. Yang diorang ambil tahu perlawanan bola sepak. Benda lain tak nak ambil tahu. So perempuan ni dia suka benda yang baru. Sebab tu la mereka berblogging.. Lelaki, tak ramai yang nak ambil tahu pasal blogging.

     Selain itu, kawan-kawan memberikan pengaruh yang sangat kuat bagi insan yang bergelar perempuan. Bila kawan ada blog lawa, dia pun nak jugak. Perempuan ni dia suka ikut kawan-kawan. Apa yang kawan dia buat, dia pun nak buat.. Lelaki pulak, dengar jer perkataan blogging, mula la mereka cakap 'bosan la', 'malas la', 'penat la', 'buang masa laa..' Habis tu tengok perlawanan bola sepak antara pasukan Inggeris tu TAK BUANG MASA KE?? Tengok Malaysia punya sudahla..

     Kesimpulannya, dunia blogging ni dikuasai oleh blogger perempuan. Jadi aku memang tak pelik sebab apa follower aku kebanyakannya perempuan. Lawa-lawa pulak tu!! Jadi inila pendapat aku kenapa blogger perempuan lebih ramai berbanding lelaki... Sekian, terima kasihh.....

p/s : Ada tak blogger perempuan yang minat kat aku?? (gatal) 
p/s: dah baca komen tau.. Berikan PENDAPAT ANDA PULA!!

18 comments:

  1. ooo..camtu ke? mungkinlah kan..

    org laki ni mana lah lekat nak duk diam..ade je nak wat, main bola, lepas, etc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. betul.. tp sy suka berblogging sebab saya suka mencari kawan..

      Delete
  2. if ade button like kite akn click ~ heh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. mals la nak letak.. hehehehe.. tp nanti saya letak..

      Delete
  3. waaaa..
    pandai je dy wt konklusi..
    tp ade la yg betul. hehe

    ReplyDelete
  4. blh dikatakan 95% kebenaran nya...

    ReplyDelete
  5. haha . huda start blogging sebab nak cuba bende baru . Dah boring dgn Facebook . kihkih . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah.. kan betul.. nk cube bnda baru.. hehehe.. lgpun blogging kita bole buat macam2.. luahan perasaan, nak share smthg dan macam2 lagi.. facebook boringlah.. hehe

      Delete
  6. Tepat sekali konklusi nie .
    Topik yg menarik .

    ReplyDelete
  7. wakakaka...ade betulnya tu..pompuan ni mmg lebih suka terperap kat rumah..tapi akak x minat join pulak segmen2 bagai..laki ni dia x tau apa yg best pasal ber-bloggging ni melainkan dorang mencuba..kalau dgr2 cakap je pun mesti tak kesah pun..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. lelaki mmg mcm tu.. dah cuba baru tau..

      Delete
  8. Ye la kot. Sebab duduk rumah saja tak banyak buat benda. Kadang tengok blog lelaki mak aih ramainya follower perempuan. Janggal nak follow jugak. Tapi, follow je. Haha.

    ReplyDelete
  9. haha hurmm setiap orang ada pandangan tersendiri.. ")

    ReplyDelete
  10. lelaki suka ke duduk depan lappy lama-lama?haha

    ReplyDelete

Mohon jasa baik semua pembaca untuk memberikan komen terhadap entri ini..