Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi saya di laman facebook 'Hafiz Aiman' atau cari 'hafizaiman95'. Kadangkala saya tidak mengemaskini blog dalam jangka masa yang lama.

Wednesday, January 25, 2012

10 Kereta Paling Murah Di Dunia

Salam. Di hari Rabu yang mulia ini serta yang panas terik bagi kawasan Pasir Gudang ini (petang tak tau la) aku ingin share something yang boleh dikatakan bagus. Siapa yang nak beli kereta? Aku rasa semua nak beli keretakan bila dah dewasa.

     Tapi harga kereta sekarang mahal. Kalau kereta luar negara, paling2 harga dia RM80,000. Kereta Malaysia pula paling murah dalam area Rm30,000. Tapi dalam entry ini semua kereta luar negara tapi mampu dimiliki oleh semua orang.Baiklah. Ini ialah senarai 10 kereta paling murah di dunia!!! (Mengikut ringgit Malaysia.)


Tempat kesepuluh - Renault Dacia Logan
Harga : RM29,189.12


Tempat kesembilan - Fiat Palio
Harga : RM28,465.36


Tempat Kelapan - Hyundai I10
Harga : RM 28,015.68



Tempat Ketujuh - Tata Indica
Harga : RM26,180.00


Tempat Keenam - Chery A1
Harga : RM22,607.20


Tempat Kelima - Geely HQ SRV
Harga : RM17,802.40


Tempat Keempat - Geely MR
Harga : RM16,933.40


Tempat Ketiga - Suzuki Maruti
Harga : RM15,374.04


Tempat Kedua - Chery QQ
Harga : RM14,718.31


TEMPAT PERTAMA!!!! - TATA NANO
Harga : RM7,687.01 (Yamaha LC135 lagi mahal)


     Tetapi, kereta yang paling murah ada kat bawah ini. Tidak perlukan minyak, servis, sparepart dan macam-macam lagi..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

KERETA SORONG!!!


2 comments:

  1. The initial cost for these LED bulbs is high but they will pay back your
    investment within a few months. There health benefits outnumber their disadvantages, if any.
    These chips directly convert electricity to light without
    the use of a filament or glass bulb.

    Visit my site; LED Stehleuchten

    ReplyDelete

Mohon jasa baik semua pembaca untuk memberikan komen terhadap entri ini..