Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi saya di laman facebook 'Hafiz Aiman' atau cari 'hafizaiman95'. Kadangkala saya tidak mengemaskini blog dalam jangka masa yang lama.

Tuesday, March 30, 2010

Konvoi Team D The Great ( TITAN) Ke Melaka (Part 1)

Salam...
kali ni aku nak cerita pasal konvoi TEAM D...


konvoi ni bukan macam konvoi WishClubM7 & MyStreamClub (kini ayah aku join 1streamer)
tapi konvoi ni melibatkan macam2 jenis kereta.... sampai tak boleh nak sebut satu persatu...

konvoi ni terjadi pada 27-28 March yang lalu.. (kat dalam logo dah tulis...)
seronok betul dapat ikut konvoi ni...
sebelum perjalanan dimulakan, taklimat ringkas oleh encik sani (My Dad) serta bacaan doa dilakukan...

sesi taklimat

gambar beramai2....

konvoi berjalan dengan lancar...


ketika berkonvoi

bersambung................ (ade masa lagi sambung cerita... nk study)

p/s : sori arr gambar kecik....

Sunday, March 14, 2010

Berjumpa Dengan Angkasawan Pertama Negara

Salam..
pada 13-03-10 SMK Pasir Putih dan beberapa sekolah lain di sekitar daerah Pasir Gudang berpeluang berjumpa dengan Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor bertempat di Hotel Selesa, Pasir Gudang..
Seronok betul dapat berjumpa dengan angkasawan pertama negara..
secara LIVE pulak tu!!!
Tak sia-sia aku habiskan masa cuti hari Sabtu aku..
Bukan senang nak dapat jumpa orang yang yang dah naik ke angkasa..

Datuk Dr. Sheikh Muszaphar bercerita kepada kami semua tentang pengalaman beliau ketika menjalani latihan di Rusia dan juga pengalaman di ISS..
video yang ditayangkan sangat menarik..
malangnya, aku terpaksa duduk di bahagian tengah sebab di depan sudah penuh..
walaupun begitu, aku tetap dapat mengambil gambar beliau menggunakan handphone Nokia 3120c murah aku tu...
orang lain semua keluarkan kamera digital.. paling kurang pun handphone 4 megapixel ke atas.. handphone aku plak hanya 2 megapixel..

di bawah ni beberapa gambar yang aku ambil daripada handphone murah aku...













manakala gambar di bawah ni aku bluetooth dari handphone kawan aku...


ketika sign autograf..


oklah.. smpai di sini sahajalah post aku kali ni.. jangan lupa, selalulah kunjungi My Second Blog di PORTAL SMK Pasir Putih.. 


p/s : sila tekan pada gambar untuk saiz gambar lebih besar...