Sebarang pertanyaan lanjut sila hubungi saya di laman facebook 'Hafiz Aiman' atau cari 'hafizaiman95'. Kadangkala saya tidak mengemaskini blog dalam jangka masa yang lama.

Tuesday, October 13, 2009

Konvoi Lebaran wishclubm7 & mystreamclub





Salam..
Pada hari Ahad, bersamaan 11-10-09, Mutiara Motors telah menganjurkan Rumah Terbuka bertempat di M7 resort : (tengok gmbar bawah)




 wishclubm7 & mystreamclub telah berkonvoi untuk pergi ke rumah terbuka ini.. Peserta konvoi berkumpul di hadapan Mutiara Motors Showroom di Larkin..



semua kena pakai baju melayu daa..


Konvoi bermula bile semua peserta dah berkumpul.. Konvoi kali ni takde polis macam konvoi ramadhan..





 

 

 
 antara gambar2 yang diambil oleh MEDIA ketika berkonvoi..


Peserta konvoi tiba di M7 resort lebih kurang pukul 12.00 tengahari.... Panas gler...



rombongan konvoi tiba di M7 resort..



Stream abahku..



Stream second generation..



Wish....


Setibanya di resort, semua peserta bergambar lah dulu.. baru boleh makan... aku plak waktu tu dah lapar giler... hurm....



bergambar ramai2... tp, banner tak nampak plak...


Open house ni ade juruacara... nak tau siape?? orangnye ialah seorang artis popular tanah air iaitu :



SALLEH YA'COB! (btol ke aku eja nme dia ni??)

Open house ni dihiburkan dengan jemputan artis popular seperti A.Halim & Juliana Banos.. Ibu aku cakap, suami kepada Juliana Banos ni merupakan pemilik Mutiara Motors Resort.. Tak dapat pulak nak ambil gambar A.Halim & Juliana Banos..

Lebih kurang pukul 2 ptg, bdak2 wishclubm7 & mystreamclub pun berkonvoi untuk pulang... tp abah aku tak.. Kitorang pergi kt umah sedara kt Tanjung Sedili tu..




semua gambar (kecuali Gambar Salleh Ya'cob) diambil oleh MEDIA..

Monday, July 13, 2009

Sijil Darjah Khas Agama (SDKA)

Salam,
kali ni aku nk bercerita pasal SDKA...
pd hari sabtu, bersamaan 11-07-09, aku telah di konvokesyenkan oleh guru2 di skowla agama aku.. yekla aku kan mendapat keputusan peperiksaan yang agak cemerlang di skowla agama tmpt aku blaja darjah khas.. tp aku dpt pangkat dua jekla... pangkat 1 sume perempuan..he3
kat bwh ni la gambar aku and my friend..

untuk pengetahuan korang semua, aku yg paling rendah skali tu..
handsome kan aku? (perasan pulak aku ni)
mcm org ambik ijazah pulak...he3..
kt dlm silinder tu pulak, bkan ade pape pun..
aku ingatkan ade sijil..
rupe-rupenye kosong... sijilnya pulak, aku kena ambik pd hari khamis atau jumaat ni....
oklah.. aku ade 2 lg cerita yg nk dikongsikan bersama korang semua..
iaitu JUALAN MEDANIAGA TUNAS BISTARI dan juga KONVOI BERSAMA WISHCLUBM7 & MYSTREAMCLUB..
tp 2 crite tu akan aku crite pd mase yg trdekat...

Saturday, July 04, 2009

Memori 04-07-09

Salam...
td aku pegi kursus kawad kaki dan latihan pertolongan cemas...
best giler...
aku merupakan ahli kadet polis tau....
so aku nk crite sikitla pengalaman aku....
Kursus kawad kaki
kursus kawad kaki ni dibuat pd sebelah pagi...
sume unit beruniform diajar kawad statik...
bestla jugak... dptla aku igt balik teknik kawad kaki yg aku dh lupe..
penceramahnya pulak, dari Sekolah Kebangsaan Taman Pasir Putih, skola lame aku...
tu yg best tu...
Laluan Tunku Mahkota Johor
part ni yg paling best...
lebih kurang pukul 10 pg, cikgu suruh sume unit uniform berbaris di tepi jalan untuk melambai TUNKU MAHKOTA JOHOR (TMJ) iaitu anak kepada SULTAN JOHOR...
setelah lame berbaris di tepi jln, TMJ pun lalu...
tp kali ni beliau tak pakai motor...
dia pakai kete mahal dia....
tp TMJ lalu jekla... tak singgah pun kt skowla aku...hu3...
nanti kalau kisah TMJ ni kluar kt majalah tiga (kalau adela), adela unit uniform skowla aku..
tp yg tak seronoknya, aku tak dapt rakam peristiwa tu....
Latihan Pertolongan Cemas
latihan ini dibuat pada sebelah petang....
penceramahnya pulak dari SMK Tanjung Puteri Resort..
ape yg aku nk crite ialah, aku menjadi model org kene kaca di dahi!
so, kt dahi aku ni diletak sejenis tepung yg mcm tanah liat dan sejenis cecair berwarna merah...
kononnya darah latu...
waktu dahi aku diletakkan bende tu, member2 aku sume ckp 'rawatan jerawat'!
mentang2 la aku ni berjerawat...
tp mmg best la....
smpai di sini sjalah post aku kali ni... jumpe lg di post akan dtg... maafla kalau korang tak paham ape yg aku tulis...he3